Angol rózsák mámorában

Az ANEMONE Roses csapatát faggattuk az angol rózsákról

július 17, 2024

Régóta dédelgetett álmunk, hogy közelebb hozzuk hozzátok a hazai termelőket, akiktől a szebbnél szebb virágokat vásároljuk.

Elsőként egy olyan családi vállalkozást szeretnénk bemutatni, akiknek a virágai most szezonálisak és nagyon különleges fajtáik vannak. Az ANEMONE Roses csapata szálas rózsákkal foglalkozik immár 7 éve. Egy fóliával kezdtek, mostanra két nagy fóliával és egy üvegházzal bővültek.

Egy kb. 4500 négyzetméternyi területen nyílnak a szebbnél szebb rózsáik. Számukra is fontos, hogy mindig a legújabb divatot és trendeket követve megújuljanak, így egyre különlegesebb fajtákkal bővítik a repertoárt. Idén már fürtös rózsákat is találni a kínálatukban az angol rózsák mellett.

Miben különböznek az angol rózsák a hagyományos társaiktól?

Kifejezetten illatosak, telt virágúak és számos szirom díszíti őket. David Austin rózsáknak is hívják őket, ugyanis az angol kertész és rózsatenyésztő fejlesztette ki.

Az 1960-as években kezdte meg munkáját, azzal a céllal, hogy ötvözze a régi, történelmi rózsák illatát és formáját a modern rózsák színpalettájával és többszöri virágzásával.

Mi okozza a legnagyobb nehézséget a termesztésben?

A kártevők sok fejtőrést jelentenek, de biológiai védekezéssel küzdenek ellenük.
Kíváncsiak voltunk, hogy melyek a kedvenceik a saját kínálatukból: az egyik a Chiffon, az új fajták közül pedig a Bridal flow. Mindkettő illatos fajta és gyönyörűek. A mi kedvencünk (harmadik kép) pedig egyértelműen a Kensington gardens, aminek a színátmenetéért odáig vagyunk.

Nem szeretnél lemaradni legújabb cikkünkről?

Iratkozz fel, és biztosan elsők között fogsz értesülni róla!

FELIRATKOZOM!

További termékeink