A nyár nem múlhat el vadvirágok nélkül

Bemutatjuk a Virágos Pagonyt, akiknél a legszebb vadvirágok teremnek

szeptember 9, 2024

Elsőre mindenkinek a vadvirágos mezők jutnak eszébe, amit akár a vonaton látunk elsuhanva vagy a szerencsésebbek kirándulások, séták során maguk is megtapasztalják a természet ezen csodáját. Sokan szedik maguk vadvirágos csokraikat és ezt az élményt nem is lehet teljesen pótolni, de a város közepén erre nemigen van lehetőség.

Parkokban, köztereken is egyre elterjedtebb, hogy vadvirágok díszítik a várost, amelyek méhlegelő néven váltak ismertté, hiszen a méhek számára folyamatosan virágport és nektárt biztosítanak, de ez csak esztétikai élményt nyújt, haza sajnos nem vihetjük.

Bár leköszönt a nyár, de semmiképpen sem szerettük volna kihagyni a vadvirágok királynőjét, a Virágos Pagony Dorkáját. Őt is sikerült elkapnunk pár kérdésre. Ősszel azért még nem kell teljesen lemondanunk a vadvirágokról, vegyes csokrainkba is előszeretettel belecsempésszük, de még a vadvirágos vegyes csokrunk is a kínálat rész lesz a vénasszonyok nyaráig.

A vadvirágok alapvetően légiesek, könnyedek, egészen más hangulat érhető el velük, mint a hagyományos virágokkal. Nem véletlen, a nyári esküvők egyik legnépszerűbb virágai.

Dorkáék azt a lehetőséget is biztosítják, hogy a virágkötők kimenjenek hozzájuk és maguk válogassák össze a virágokat a készülő esküvőhöz.

Dorka 10 évvel ezelőtt kezdett bele a vállalkozásába munka mellett. Előtte esküvői virágkötőként, dekorosként dolgozott, amikor tapasztalta, hogy a vadvirágokból hiány van a piacon. Végül külföldi lapok is inspirálták és belevágott ebbe a nagy kalandba. A Pagony különlegességét az adja, hogy minden virágfajtából egy-egy ágyás van, nem tömegtermesztéssel foglalkoznak, így megmarad egyedinek és különlegesnek minden virág.

Alapvetően a csapatot lányok alkotják, de Dorka édesapja is nagyon sokat segít és nélküle el sem tudná képzelni a Pagonyt. A szuper kis csapat jelenleg három teljes munkaidős (Szandi, Judit és Dorka) és három részmunkaidős (Eszter, Viki, Maja) lányból áll össze.

A legnagyobb nehézséget az időjárás okozza, minden évben mással néznek szembe. A másik problémát a jó munkaerő megtalálása jelenti szezonban.

Dorka szeretett volna olyan virágokkal foglalkozni, ami kitűnik a piacon és nem találsz belőle minden sarkon egyet. Mindig beleszeret egy újabb fajtába, így nehéz szelektálnia, mert nincs elég hely mindennek.

Miket is láthattok nálunk a kínálatukból?

Többek között gyönyörű dáliákat, zinniát, ammit, szalmarózsát, cosmost, celóziát, delphiniumot, scabiosat, eryngiumot, borzaskatát. Ahogy ti is látjátok, nagyon izgalmas a kínálatuk.

Megkértük Dorkát is, hogy emelje ki a kedvenceit: az ő választása az ammi, cornel bronze dália és a zinderella zinniák.

Azt teljesen megértjük, hogy Dorka nehezen tudott választani, mert szívünk szerint mi is felsorolnánk az egész repertoárt. 😊

Ha olyan szerencsés helyzetben vagytok, hogy saját kerttel rendelkeztek, akkor érdemes Dorkáék vetőmagjaira lecsapni, amihez a weboldalukon szuper leírást is találtok. Ha pedig csokorba kötve szeretnéd látni ezeket a csodákat, akkor egész nyáron várunk velük szeretettel! Ha idén lemaradtál, akkor majd jövőre.

 

Képek: Virágos Pagony

További termékeink